Minden 15 000 forint feletti rendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

15 000Ft alatti rendelés esetén 1524 Ft a szállítás díja.GLS futárszolgálat

Fizetési lehetőségek: készpénz, vagy bankkártyás fizetés a futárnak.

VITAMIN WEBÁRUHÁZ, FLAVIN TERMÉKEK, FLAVIN 7, FLAVIN77 ÉS EGYÉB ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
KERESÉS:  
Minden 15 000 forint feletti rendelés esetén a kiszállítás INGYENES!
15 000Ft alatti rendelés esetén 1524 Ft a szállítás díja.GLS futárszolgálat.
Fizetési lehetőségek: készpénz,vagy bankkártyás fizetés a futárnak.
kulcs
Email:
Jelszó:
Szűrés
keresés
Kategória
Kosár Kosár

0 db termék
Ár: Ft

Flavitamin K2-vitamin 60db 


Flavitamin K2-vitamin 60db
Cikkszam: 2022751F
1900 Ft

A K2 zsírban oldódó vitamin a K-vitamin egyik fajtája. Fontos szerepe van a csontsűrűség egészséges szintentartásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében

azonosító: B1623
Darabszám:     
Ár: bruttó 1 900 Ft
A K2 zsírban oldódó vitamin a K-vitamin egyik fajtája. Fontos szerepe van a csontsűrűség egészséges szintentartásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében

A K2-vitamin elsődleges feladata, hogy szabályozza a Ca-anyagcsere folyamatot, úgy, hogy a Ca-t a megfelelő helyre szállítja (csontok) és megakadályozza a nem megfelelő helyeken (érfal) való lerakódását.

Sok korral összefüggő betegségek köthetők meszesedéshez:
- vesekő,
- ízületi gyulladás,
- a szürkehályog,
- a szívbillentyű-elégtelenség,
- csonttörések,
- ráncos bőr,
- a csont sarkantyút,
- szenilitás
- koszorúér atherosclerosis

A K2 vitaminnak két fontos hatása van.

Az egyik, hogy aktiválja (a kémikusok nyelvén "karboxilálja") az osteocalcin nevű fehérjét, amely így a vérben keringő kalciumot a csontokhoz tudja szállítani. A nem aktív (nem karboxilált) osteocalcint ucOC rövidítéssel jelöljük. A K2 vitamint egy másik fehérjét is aktivál, rövidítve ez az MGP, amely ennek hatására az érfalról eltávolítja az odaigyekvő, vagy már oda beépült kalciumot, azaz az érelmeszesedés ellen dolgozik. Ennek inaktiválatlan formáját dp-ucMGP-vel jelöljük.

A K2-vitamin hiányát az jelzi, ha ennek a két inaktivált fehérjének - az ucOC-nek és a dp-ucMGP magas a szintje. Ezek magas szintje azt jelenti, hogy a csontok szépen ritkulnak, az erek pedig meszesednek. A természeti népeknél azért nincs csontritkulás és érelmeszesedés, mert sok K2 vitamint fogyasztanak természetes élelmeiken keresztül.


Összetevők:
Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), K2-vitamin (menaquinone-7), kapszula: zselatin, színezék (tittán-dioxid).

Nettó tömeg:
36 g (60 db x 600 mg)


Hatóanyag-tartalom napi adagban (1 kapszulában):

- K2-vitamin (menaquinone-7) 100 µg NRV: 133,3%
- Összes polifenol: 16,3 mg ± 10%
- Ebből flavonoid: 11,4 mg
- Taurin: 800 mg
- Zöld tea: 200 mg


NRV: a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.

Ajánlott napi bevitel: 3 kapszula.

Ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Kisgyermekektől elzárva tartandó.
Tárolás száraz hűvös helyen.

Véralvadásra ható gyógyszerek szedése esetén mindenképpen konzultáljon orvosával.

K2-vitamin hiányok - Egy frissen megjelent vizsgálatban

900 önkéntesben mérték meg az érelmeszesedésért felelős dp-ucMGP szintjét, és azt a drámai összefüggést találták, hogy ez az életkorral rohamosan növekszik, azaz a fokozódó K2-vitaminhiány miatt az érelmeszesedés az emberi életkor előrehaladtával egyre gyorsul (Theuwissen és mtsi., 2014).

Rotterdami talumány
A K2-vitamint a vastagbélben egy baktérium termeli, innen a bélfalon át a véráramba jut, ahol a különböző véralvadási faktorok egyikévé alakul.** Ezen kívül az egészséges, erős fogak és csontok megőrzéséért felelős fehérjék előállításában is része van.** K2-vitamin kulcsszerepet játszik az egészséges csontsűrűség fenntartásában.** A vitamin jótékony hatása annak köszönhető, hogy serkenti a csontok kalciumfelvételét, azaz „behajtja” a kalciumot a vérből a csontokba.**

A Rotterdami Szív Vizsgálat (Rotterdam Heart Study) kutatást végzett a K-vitamin szívre gyakorolt hatásáról és 4800 személyt követett hét éven át.** Akik a vizsgálatban nagyobb mennyiségben fogyasztottak K2-vitamint, azoknál 57%-kal csökkent a szívhalálozás a legkevesebb K2-vitamint fogyasztókhoz képest.** A nagyobb K2-vitamin fogyasztás az aortában kevesebb kalcium lerakódást eredményezett, míg a kevesebb K2-vitamint fogyasztóknál valószínűbben jelentkezett közepes vagy súlyos meszesedés.** A rotterdami vizsgálat mérete és minősége hitelesíti a K2-vitamin és a csökkent szívbetegség kockázat közti erős kapcsolatot, és azt mutatja, hogy a K2-vitamin kedvező kardiovaszkuláris hatása az érelmeszesedés gátlásán keresztül fejti ki hatását.**
Állatkísérletek tanúsága szerint az erek elmeszesedése visszafordítható: az említett kísérletek során a K2-vitamin hatására az érelmeszesedés 37%-os csökkenését figyelték meg.**

http://www.naturhirek.hu/2014/09/22/a-k2-vitamin-a-kulcs-a-csontok-egeszsegeert/

A csont élő szövet. Alapvetően a kemény külső és a szivacsosan puha belső részéből áll. Olyannyira életben van, hogy az emberi csontváz hozzávetőlegesen 7 év alatt minden sejtjében kicserélődik. Új sejtek és szövetek épülnek fel, a régiek pedig elbomlanak.

Ezt a folyamatot két összetevő szabályozza: az oszteoblaszt sejtek, amik felépítik és az oszteoklasztok, vagy az orvosi köznyelvben csontfaló sejtekként ismert, az öreg csontok szöveteit leépíteni hivatott sejtek.
Az oszteoblaszt sejtek állítják elő k-vitamin jelenlétében az oszteokalcin nevű fehérjét. Ez a fehérje képes kapcsolni a kalciumot a csontmátrixhoz és felelős az egészséges csontok felépüléséért. Addig, amíg a csontok épülése (abszorpció) intenzívebb mint a csontok lebontása (reszorpció), nincs baj, az egészséges csontépítés kontroll alatt van.

Az oszteokalcin egy k-vitamin függő fehérje. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő működéséhez k2-vitaminra van szüksége. A hosszú távon fennálló k-vitamin hiány kalcium vesztéshez és a csont minőségének romlásához vezet. Azon népeknek, akik nagyobb mennyiségben fogyasztanak k2-vitamint tartalmazó ételeket, erősebb és egészségesebb a csontozatuk. Sajnos az általunk is fogyasztott nyugati diéták nem tartalmaznak elegendő k2-vitamint és ennek köszönhetően a populáció nagyobbik része hiányt szenved ebből a tápanyagból.

Egészséges csontok a k2-vitaminnal
Számos publikáció jelent meg, ami a k-vitamin és a csontegészség kapcsolatát vizsgálta. Egy nemrég kiadott kutatás egy rövid áttekintést ad egy 2003-ban Európában széles körben végzett vizsgálatról, amiben kimutatták, hogy az étrendkiegészítőként adott k2-vitamin javított a csontok egészségén és hozzájárul az ásványianyag tartalom megőrzéséhez. A három éven át tartó vizsgálatban a résztvevőket két csoportra osztották. A kontroll csoport nem kapott, míg a tesztcsoport k2-vitamin kiegészítést kapott napi rendszerességgel. A tanulmány nagyon jól kimutatta a k2-vitamin csontmegőrző tulajdonságát.

Egy 2001-es tanulmányban Dr. Kaneki és munkatársai felvetették, hogy a japánok natto fogyasztása és az ebből származó K2-vitamin ellátottságuk hozzájárul a szigetországban köztudottan alacsony combnyaktörési arányhoz. Ezt a feltételezést erősítette meg 2006-ban Dr. Ikeda által vezetett kutatás, amibe 944 nőt vontak be 20 és 79 éves kor között. A három éves megfigyelés során azt találták, hogy a natto tartalmú étrend hozzájárult a csontsűrűség megóvásához.
2008-ban pedig a European Journal of Epidemiology című európai szaklapban publikálta Dr. Yaegashi, hogy azt találták, hogy a k-vitamin ellátottság védelmet jelent a combnyaktöréssel szemben. Ebben a tanulmányban nem csupán a k-vitamint, hanem a kalcium, a magnézium, a cink és a d-vitamin fontosságát is ki tudták mutatni. Mindazonáltal a természetes nattoból származó k2-vitamint azonosították a kulcs összetevőként.
Dr. Schurgers és társai által a Blood című szaklapban publikált kísérlet szerint a természetes alapú k2-vitamin sokkal hatásosabb, mint a k1-vitamin készítmények. Az írásban a nagyobb bio-aktivitást jelölték meg okként.

Mikor érdemes csontsűrűség-vizsgálatot végezni?

Az oszteoporózissal kapcsolatos vizsgálatok egyike a csontsűrűség mérés, melynek eredménye alapján lehet a terápiát beállítani
Mikor érdemes csontsűrűség-vizsgálatot végezni?
Nőknél 65 év, férfiaknál pedig 70 év felett mindenképpen érdemes.
Az oszteoporózis nemcsak a nők betegsége! A férfiakat is érintheti, bár náluk lényegesen nagyobb csúcs csonttömegből indul meg a csontvesztés.
A szűrés első lépcsője a röntgenvizsgálat, bár a csonttömeg 35-40 százalékát is elveszíthetjük, mire radiológiai jele lesz a csontritkulásnak. A nem is, olyan ritkán előforduló csigolya-összeroppanás dokumentálásához is szükséges a röntgen. Ha a röntgen eredménye vagy az életkor indokolja, esetleg rizikófaktorok jelenléte is kimutatható, sor kerülhet a csontsűrűség mérésre. Nőknél a menopauza beállta után egy évvel szintén érdemes elvégezni, hogy megállapíthassuk, milyen gyors a csontvesztés.
Különösen indokolt:
- ha az anyánál, nagymamánál is előfordult csonttörés,
- ha kis traumára is saját törés következik be,
- ha a testmagasság 3 centiméterrel csökken,
- ha görbül a hát,
- kétoldali vesekövesség esetén,
- bizonyos gyógyszerek szedése esetén,
- ágyhoz kötött életmód mellett, - illetve szervátültetés után

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy az oszteoporózis diagnózisát nem csak a denzitometria adja, ez csak számszerűsíti annak súlyosságát. A diagnózis felállításához laborvizsgálat is szükséges, melyeket a háziorvos és a reumatológus kezdeményez. Vérvizsgálattal a terápia hatásosságát is jól nyomon követhetjük: ilyenek a biokémiai csontmarkerek és a D-vitamin szintjének meghatározása.
Read more: http://tienshoni.hu/tag/csontveszt%C3%A9s.html#ixzz44xQc4tL2

Fontos figyelmeztetés: A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható!
- A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem használható!
- Javasolt napi adagnál ne fogyasszon többet!
- Gyermek elől gondosan elzárandó!
- Ügyeljen arra, hogy a készítmény fogyasztás mellett is változatos, kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot folytasson, mert a termék fogyasztása ezeket nem helyettesíti.

Tárolás:szobahőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.

Figyelmeztetés

Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez!

A Flavin7-77.hu nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna! Diagnózis felállítása az orvosok feladata.

Szállítás:
- GLS futárszolgálat telefonszáma: +36/1 802-0265
- Minden csomagot a GLS futárszolgálat szállít házhoz 2-3 munkanapon belül.
- A GLS futárszolgálat kiszállítási díja 15.000 Ft alatti rendelés esetén bruttó 1.524 Ft, illetve 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes!
- GLS futárszolgálat minden munkanap 08:00 és 17:00 óra között szállít.

Hasonló termékek

  bruttó 8 700 Ft

Flavitamin Double Immun C+D vitamin 2x120 kapszula 

Flavitamin Double Immun C+D vitamin 2x120 kapszula

(Kettős immunitás)

Cikkszám: 2025410F

8700 Ft

 

Napi adagban:

Bioflavonoid 500mg

C-vitamin 1000mg

D-vitamin 4000NE

84 Minerals

 

Erősítse immunrendszerét!  Kiemelt hatóanyag tartalommal!

A két legnépszerűbb vitamin, egy dobozban, bioflavonoidokkal, ásványi anyagokkal, és nyomelemekkel!

 


azonosító: B1778
Részletek

  bruttó 5 400 Ft

Flavitamin C+D vitamin kapszula 100db 

Flavitamin C+D vitamin 100 kapszula

Cikkszam: 2025391F

5400 Ft

1 kapszulában:

Bioflavonoid 250mg

C-vitamin 500mg

D-vitamin 2000NE

 

Erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet ellenálló képességét.

A csontok egészséges fejlődéséhez, gyógyulásához és a csontritkulás megelőzéséhez szükséges.


azonosító: B1776
Részletek

  bruttó 3 200 Ft

Flavitamin K2-vitamin 100db 

Flavitamin K2-vitamin 100db
Cikkszam: 2022740F
3200 Ft

 

A K2 zsírban oldódó vitamin a K-vitamin egyik fajtája. Fontos szerepe van a csontsűrűség egészséges szintentartásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

 


azonosító: B1624
Részletek

  bruttó 3 500 Ft

Flavitamin Szelén 100db 

Flavitamin Szelén 100 db

Cikkszam: 208580F

3500 Ft

Taurin és szelén tartalmú étrend-kiegészítő kapszula polifenol tartalommal.

Összetevők: taurin, Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány; cirok mag-héj szárítmány; feketeszeder mag-héj szárítmány; feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány almahéj szárítmány), zselatin, zöld tea, nátrium-szelenit.

 

A szelén elősegítheti a sejt védelmét a szabad gyökök okozta egyes károsító hatásokkal szemben. Elősegítheti az immunrendszer normál működését. Szükséges a jódtartalmú pajzsmirigy hormonok normál termeléséhez.


azonosító: B1061
Részletek
Vásárlási feltételek|Adatvédelmi szabályzat | Weblapkészítő: Avasweb Kft.