VITAMIN WEBÁRUHÁZ, FLAVIN TERMÉKEK, FLAVIN 7, FLAVIN77 ÉS EGYÉB ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
KERESÉS:  
kulcs
Email:
Jelszó:
Szűrés
keresés
Kategória
Kosár Kosár

0 db termék
Ár: Ft

QED 60 napos csomag 


QED 60 napos csomag

 

Cikkszám: 1901

55000 Ft / 180 bónuszpont

QED 60 napos csomag

 

A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon.

Étkezési napok:

- fehérje nap

- keményítő nap

- szénhidrát nap

- gyümölcsnap

Étkezésünket ezen napok alapján határozzuk meg.

Az enzim diéta azon alapul, hogy szervezetünk eltérő enzimekkel bontja, emészti a különféle tápanyagokat.

azonosító: B1331
Darabszám:     
Ár: bruttó 55 000 Ft

ENZIM DIÉTA

Mit nyújt az Enzim diéta program?

 

Voltaképpen mik is az enzimek?

 

Az enzimek olyan anyagok, amelyek nélkül nincs élet! A testünkben végbemenő minden kémiai reakcióhoz szükség van rájuk.

Nélkülük semmilyen szervi tevékenység nem tud végbemenni, hiába van meg az összes szükséges tápanyag: fehérje, szénhidrát, zsír, élelmi rost, vitaminok, ásványi anyagok stb.,

 

Milyen enzimeket ismerünk?

- emésztő,

- transzportáló (szállító),

- transzformáló (a tápanyagok átalakításában közreműködő),

- metabolizáló (a tápanyagok lebontásában,felszívódásban segítő és kiválasztó)

 

A testsaját enzimek szabályozzák:

- Szabadgyök lekötését és szállítását.

- Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését.

- A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése).

- A blokkolt idegvezetékek felszabadulását.

- A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.

- A sav-bázis háztartást.

- Az emésztést.

- A hormonrendszert.

- Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).

- A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát.

- Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.

 

Miért van szükségünk enzim kiegészítőkre?

A főzés és egyéb konyhatechnikai eljárások során kedvező és kedvezőtlen folyamatok játszódnak le az élelmiszerekben. A proteinek térszerkezete megváltozik, biológiai hatásuk elvész, ez kedvező hatás, mert megkönnyíti a szervezet saját emésztő enzimei számára a lebontásukat. Ugyanakkor a tápanyagokban található természetes enzimek is elpusztulnak. Ez kedvezőtlen, mert a kívülről bekerülő enzimek segítenék, megkönnyítenék az emésztés és felszívódás folyamatát. A növények és egyes baktériumok természetes állapotukban különösen gazdagok emésztő enzimekben, melyek közt jó néhány olyan is van, amit a szervezet nem képes előállítani. A modern kor táplálkozási szokásai és az élelmiszerek feldolgozása következtében a bevitt táplálék egy része emésztetlen vagy csak részben emésztett állapotban kerül be a vastagbélbe, ahol a bakteriális tevékenység során a szervezetre káros molekulák keletkeznek.

Az enzim kiegészítők elősegítik a tökéletes emésztést, ezáltal a bélrendszerben kevesebb toxikus anyag képződik, csökkennek a szubjektív emésztési panaszok. A növényi alapanyagú enzim kiegészítők legnagyobb mennyiségben a következő enzimeket tartalmazzák: amilázt (szénhidrát bontás), proteázt (fehérje bontás) és lipázt (zsírok emésztése). Különleges összetevőik lehetnek még: celluláz, laktáz, maltáz, invertáz, bromelain és papain. A tápanyagok felszívódása és hasznosítása javulhat az emésztőenzimek szedésével. Egészséges emberek estében az étkezések után csökken a teltségérzés, a gyomortartalom gyorsabban ürül, csökken a gázképződés és a székletürítés szabályosabbá válik.

 

Hiánybetegségek

Amylase hiány, amely a szénhidrátok bontásában fontos:

 

Bőrrepedések, kiütések, alacsony vércukorszint a vérben, a hangulati élet zavarai, depresszív tünetegyüttes, allergiák, PSM szindróma

(menstruáció előtti panaszok), hirtelen jelentkező kipirulások, fáradékonyság, hideg kezek és lábak, nyaki és válltáji fájdalmak, sprue (hasmenés bizonyos fajtája), gyulladásra való hajlam.

 

Protease hiány, amely a fehérjebontás zavarára utal

 

Deréktáji gyengeség, fájdalom, gombás fertőzések formái,

Székrekedésre való hajlam, magasabb vérnyomás, alvászavarok formái, hallászavarok, fogíny betegségek, gingivitis, parazitás betegségekre való hajlam

 

Lipase hiány, amely a zsíranyagcsere zavarát jelzi

 

Fájdalmas lábak, izületi panaszok (elsősorban krónikus), hólyag problémák, (cystitis, hólyag gyengeség, incontinencia panaszok), szívpanaszok, acne vulgaris a bőrön (erős pattanások, gyulladások), epehólyag zavarok, epekövesség kialakulása, székrekedés / hasmenés egyéntől függően, szénanátha, prostata zavarok, psoriasis.

A fenti hiányok azonban együttesen is előfordulhatnak, hiszen izolált hiány ritkán létezik. Ezek tünetei a következők:

Krónikus allergiás panaszok, megfázások gyakran, a bélfalak kitüremkedései (diverticulózisai), amelyek gyulladásra is hajlamosak a pangások miatt, irritabilis colon szindróma, krónikus fáradtság szindróma, melléküregek krónikus gyulladásai, amelyek nehezen kezelhetők antibiotikumokkal, immunhiányos kórképek.

 

Mit nyújt a program?

Minden reggel méregtelenítés

Minden nap jóllakottság

Minden napra enzimek

És csak fogyunk és fogyunk…

 

A QED diéta alapjai

A Szétválasztó enzim diéta a 30-90 napos szétválasztó diéta alapjain nyugszik, annak egy korszerűbb, nagyobb hatékonyságú, speciális készítményekkel támogatott változata.

 

A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon. Étkezésünket fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok alapján határozzuk meg. Az enzim-diéta azon alapul, hogy szervezetünk eltérő enzimekkel bontja, emészti a különféle tápanyagokat.

 

1. Minden nap délelőtt valamilyen gyümölcsöt kell enni és ehhez a szükséges ALL-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.

 

2. Ebédre és vacsorára:

 

1. nap: fehérje - hús, valamilyen salátával, tejtermékek (tej, sajt, túró, tejföl, joghurt, kefir) továbbá az ehhez a szükséges  PRO-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.

2. nap: keményítő - burgonya, bab, borsó, lencse, kukorica, rizs továbbá ehhez a szükséges AMI-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.

3. nap: szénhidrát - tészta, (de nem hússal, csak édes, vagy pl.: káposztás, vagy valamilyen zöldséges) torta, fagyi, csokoládé, péksütemény, vagy kenyér ehhez a szükséges GLA-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint

4. nap: gyümölcs - egész nap csak gyümölcsöket szabad enni ehhez a szükséges FRUIT-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint

Ebben a sorrendben kell ismételni, és mindenképpen a fehérjenappal kell kezdeni!

 

1. nap: Fehérje nap

 

A húsokat ritkán fogyasztjuk nyersen, jellemzően átfőzzük, túlsütjük őket és ezzel a bennük található enzimeket károsítjuk. A nyershúsokban található enzimek megfelelő körülmények között elkezdik a húsok bontását, ami egyfajta előemésztésnek tekinthető. A nyershúsokat fogyasztó ember szervezetének kevesebb enzimet kell kiválasztania, így energiát spórol meg. Ez a folyamat adja például az eszkimók jó egészségi állapotának titkát, de a modern emberre ez csekély mértékben jellemző.

A fehérjefogyasztás előtt és közben proteáz enzimeket tartalmazó étrend-kiegészítőkkel pótolhatjuk a hőkezelés során károsult enzimeket, ezzel a nyers élelmiszerfogyasztás hatását érhetjük el emésztésünkben.

 

2. nap: Keményítő nap

 

A keményítők esetében egy érdekes terültet kell érintenünk. Tulajdonképpen a keményítő növényi poliszacharid, egy összetett szénhidrát. Ám a diéta szempontjából mégis külön vesszük a szénhidrát naptól, mivel lebontásuk hosszabb ideig tart és ebben az esetben több rost is kerül be szervezetbe mint az „egyszerűbb” szénhidrát napon. A keményítő a növények raktározott tápanyaga. Főként magokban, gumókban, hüvelyesekben található.

Gazdag keményítőtartalmú növények például a gabonafélék: búza, rozs, zab, a burgonya, a kukorica és a rizs. A keményítő igen értékes tápanyag, hiszen a növények ebben a formában raktározzák szöveteikben a cukrot, amelynek megemésztésével sok energiához juthatunk. A keményítő emésztéséhez egy specifikus enzim, a nyál-amiláz szükséges.

A keményítőfogyasztás előtt és közben amiláz enzimeket tartalmazó étrend-kiegészítőkkel pótolhatjuk a hőkezelés során károsult enzimeket, ezzel a nyers élelmiszerfogyasztás hatását érhetjük el.

 

3. nap: Szénhidrát nap

 

A szénhidrátok a szervezet gyorsan mozgósítható energiaforrásai. Jellemzően a napi energiaszükséglet több mint 50 százalékát teszik ki, ami naponta több mint 300 gramm szénhidrátot jelent egy átlagos felnőtt embernek.

A szénhidrátok vércukorrá alakulva elvándorolnak a sejtekhez, illetve kissé átalakulva elraktározódnak a májban és az izmokban, így a szervezetnek marad némi tartaléka. A máj szénhidrát-tartaléka elsősorban arra szolgál, hogy a vércukorszintet állandó értéken tartsa, ami elengedhetetlen az agytevékenységekhez.

A szénhidrátfogyasztás előtt  és közben, vagy közvetlen utána bevett amiláz és glüko-amiláz enzimet tartalmazó étrend-kiegészítő segít a tápanyagok optimális emésztésében.

 

4. nap: Gyümölcs nap

 

A gyümölcsök táplálkozás-élettani tulajdonságai rendkívül előnyös szerepet játszanak a szervezet működésében, az egészség megtartásában. Nem hiába halljuk azt bármilyen alternatív medicinával foglalkozó előadáson, esetleg olvashatjuk szakkönyvekben, hogy a hosszú élet titka a sok gyümölcs és zöldség. A gyümölcsök beltartalmi szempontból kifejezetten előnyösek az ember számára.

Rengeteg folyadékot, ásványi anyagot, vitaminokat, rostokat és flavonoidokat tartalmaznak.

Tulajdonképpen, megfelelően magas gyümölcsmennyiség fogyasztása esetén egy átlagos emberi szervezet képes bármit túlélni. A gyümölcsfogyasztás előtt és közben celluláz enzimeket tartalmazó étrend-kiegészítőkkel

pótolhatjuk a hőkezelés során károsult enzimeket, ezzel a nyers élelmiszerfogyasztás hatását érhetjük el emésztésünkben.

 

 

Mit kell tudni a zsírokról

 

A zsírok az alaptápanyagok közé tartoznak. A zsírokat enzimek nélkül nem tudnánk megemészteni, megfelelő lebontásuk rendkívül fontos, mivel szervezetünk ezekből nyeri az élethez szükséges energiát. A zsírok előemésztését a lipáz enzim végzi, amit a hasnyálmirigy termel. A trigliceridek közé soroljuk a disznózsírt, a vajat, az olajat, stb., melyekre eltérő zsírsavösszetétel jellemző. Megkülönböztetünk állati és növényi eredetű zsírokat, ez utóbbiakat olajoknak szokták nevezni. Az olajos magvak (dió, mogyoró), a kendermag vagy akár a szőlőmag olaja rendkívül fontos omega zsírsavakat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára.

A táplálékkal kell bevinnünk megfelelő mennyiségű lipáz enzimet a zsírok tökéletes megemésztéséhez. A feldolgozatlan nyers ételekben (húsok, tojás, nyers tej) sok zsírbontó lipáz található, de vannak bizonyos növények is, melyek serketik a zsíranyagcserét, ilyenek a zöld tea, ánizs, kisezerjófű, gyermekláncfű.

Hasonló termékek

  bruttó 500 Ft

Crystal QED program útmutató 

Crystal QED program útmutató

 

Cikkszám: 1903

500 Ft / 0 bónuszpont

Crystal QED program útmutató

 

Crystal QED program útmutató hasznos tanácsokkal, receptekkel a négy napos ENZIM DIÉTÁHOZ!


azonosító: B1333
Részletek

  bruttó 70 000 Ft

QED 90 napos csomag 

QED 90 napos csomag

 

Cikkszám: 1902

70000 Ft / 230 bónuszpont

QED 90 napos csomag

 

A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon.

Étkezési napok:

- fehérje nap

- keményítő nap

- szénhidrát nap

- gyümölcsnap

Étkezésünket ezen napok alapján határozzuk meg.

Az enzim diéta azon alapul, hogy szervezetünk eltérő enzimekkel bontja, emészti a különféle tápanyagokat.


azonosító: B1332
Részletek

  bruttó 30 000 Ft

QED 30 napos csomag 

QED 30 napos csomag

 

Cikkszám: 1900

30000 Ft / 100 bónuszpont

QED 30 napos csomag

 

A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon.

Étkezési napok:

- fehérje nap

- keményítő nap

- szénhidrát nap

- gyümölcsnap

Étkezésünket ezen napok alapján határozzuk meg.

Az enzim diéta azon alapul, hogy szervezetünk eltérő enzimekkel bontja, emészti a különféle tápanyagokat.


azonosító: B1330
Részletek
 
Vásárlási feltételek|Cégkeresés | Weblapkészítő: Avasweb Kft.