Ösztro Balance kapszula 100db
Ára: 2 790 Ft
Cikkszáma: 1773
Bónuszpont: 8
Természetes növényi pótlás a kiegyensúlyozott hormonháztartásért.
Az Ösztro Balance alapanyaga nem tartalmaz genetikailag módosított szóját, akár huzamos ideig, kockázatmentesen szedhető.
Fitoösztrogének:
Az izoflavonoidok és a lignanok nem hormonok, hanem olyan fitoösztrogének, amelyek hormonszerű hatásuknál fogva segíthetnek a menopauza időszakában fellépő kellemetlen tünetek enyhítésében.
A "változás kora" a hormonális egyensúly felborulása miatt legtöbbször különféle betegségek megjelenésének a kockázatával jár.
Ezek közé tartoznak a csontritkulás, szív- és érrendszeri betegségek, bizonyos daganatos megbetegedések.
A fitoösztrogének egyik legjelentősebb hatása a menstruációs ciklus meghosszabbításában, a menopausa tüneteinek enyhítésében és az osteoporosis megelőzésében, illetve csökkentésében rejlik.
A japán nők körében tapasztalható klimaxos tünetek, különösen a hőhullámok messze nem okoznak olyan komoly problémákat, mint az európai vagy amerikai népességben. Ezt a jelenséget a japán nők fitoösztrogénben köztudottan gazdag étrendje magyarázhatja, mivel anyagcsere termékeikben mintegy 100-szor annyi izoflavon mérhető, mint az amerikai nőkében.
Szójabab, Lenmag:
Az izoflavonok elsősorban a hüvelyesekben, ezek közül is különösen nagy mennyiségben a szójababban, míg a lignanok a gabonafélékben, olajos magvakban, leginkább a lenmagban találhatóak meg.
- A szója izoflavon hozzájárulhat a változó korban lévő hölgyek egészségének és jó közérzetének fenntartásához.
- A szója izoflavon segítheti a változó korral járú tünetek (pl.: hőhullámok, izzadás) elviselését.
- A szója izoflavon hozzájárulhat a változó korban lévő hölgyeknél az egészséges csontrendszer megőrzéséhez.
A lenmag 35% zsiradékot tartalmaz, aminek 72%-a eszenciális, a szervezet számára nélkülözhetetlen. Gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminban. Omega-3 zsírsav tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében, mivel a telített zsírsavak többszörösen telítetlenekkel való helyettesítése az étrendben kedvezően befolyásolja a vér összes, és LDL koleszterin szintjét. Az Omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését. A legfőbb növényi lignanoknak amellett, hogy vírus és baktérium ellenes hatásuk is van, kiemelkedő jelentőséggel fejtik ki pozitív tulajdonságaikat a bélrendszerben.