Minden 15 000 forint feletti rendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

15 000Ft alatti rendelés esetén 1524 Ft a szállítás díja.GLS futárszolgálat

Fizetési lehetőségek: készpénz, vagy bankkártyás fizetés a futárnak.

VITAMIN WEBÁRUHÁZ, FLAVIN TERMÉKEK, FLAVIN 7, FLAVIN77 ÉS EGYÉB ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
KERESÉS:  
Minden 15 000 forint feletti rendelés esetén a kiszállítás INGYENES!
15 000Ft alatti rendelés esetén 1524 Ft a szállítás díja.GLS futárszolgálat.
Fizetési lehetőségek: készpénz,vagy bankkártyás fizetés a futárnak.
kulcs
Email:
Jelszó:
Szűrés
keresés
Kategória
Kosár Kosár

0 db termék
Ár: Ft

 

 

CINK  Védelem sejten kívül-Sejten belül!

 

A közelmúltban megnövekedett az érdeklődés az olyan, könnyen beszerezhető hatóanyagok iránt, melyeket a szakértők hatékonynak találtak a COVID-19 fertőzéssel szenbeni védekezés szempontjából. Az ősz folyamán slágertémának számító, könnyedén hozzáférhető D-vitamin térhódítása után újabb, eddig teljesen más arcáról ismert hatóanyagról tudtunk meg olyan érdekességeket, amelyek egészségünk javára válhatnak.

 

A cink elsőként a bőrre gyakorolt pozitív hatásai miatt vált ismertté - alkalmazása valóban indokolt a pattanásos, aknés bőr kezelése során, de hámosító tulajdonságára tekintettel gyakran használják a sebgyógyulás elősegítésére is. Bőrgyógyászati hasznosítása mellett talán kevésbé ismert, hogy kiemelt szerepet játszik a sejtek határoló hártyája, azaz a sejtmembrán integritásának fenntartásában. E nyomelem hiányában a sejtmembrán jóval kevésbé lenne ellenálló a káros külső hatásokkal szemben, ami a sejt korai pusztulásához vezetne.

 

A cink mint hatóanyag aktualitását és párhuzamba állítását a D-vitaminnal azomban nem a bőrre, illetve enzimatikus folyamatokra gyakorolt pozitív hatásának köszönheti. Bár a pandémia miatt a D-vitamin folyamatos fogyasztása továbbra is indokolt, de nemzetközi tanulmányok rávilágítottak, hogy az eddig hétköznapinak tekintett cink szintén komoly  fegyverként használható a koronavírussal szemben.

 

 

 

A légúti nyálkahártya jelentős részét csillósejtek borítják, melyek egy csoportjának protoplazma állományából finom, szőrzetű nyúlványok állnak ki. Ezen csillósejtek elsődleges feladata a légutakba bejutó idegen anyagok kisöprése, eltávolítása az ún. csillóütés segítségével.

 

A SARC -CoV-2 fertőzésről kimutatták, hogy rontja a légutakban a csillószőrök szabad mozgását, kitéve ez által a tüdőt a vírusos és bakteriális támadásoknak. A cink ugyanakkor jelentősen javítja a csillószőrök morfológiáját, megnöveli a csillok rezgési gyakoriságát, javítva ezzel a nyálkahártyacsillók szabad mozgását, valamint a baktériumokat és vírusokat tartalmazó részecskék eltávolításának hatékonyságát.

 

 

 

 

 

 

Légúti csillószőrök mikroszkopikus képe

 

A cink ezenfelül vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik: a SARS-CoV-2 esetében is kimutatták, hogy blokkolja a vírus RNS-ének további replikációját. A tanulmányok jelzik, hogy a cink csökkentheti az ACE-2 túlzott expresszióját, amelyről köztudott, hogy a SARS-CoV-2 vírus első számú belépési pontja a szervezetbe.

 

A szervezet gyulladásokra adott túlzott immunreakciója során túltermelődnek a gyulladáskeltő citokinek, az így kialakuló ún. citokin vihar számos halálesetért tehető felelőssé a COVID-19 vonatkozásában. Az immunszabályozó T-sejt funcióinak a cink általi modulálása korlátozza  a túlzott gyulladásos választ, illetve szabályozza a gyulladáskeltő citokin termelődését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A COVID -19 gyakori, súlyos tünete lehet a tüdőgyulladás, amiért elsősorban a tüdőben felhalmozódott vízben megtelepedő Strepptoccocus Pneumoniae baktérium tehető felelőssé, amellyel szemben a cinket ugyancsak hatékonynak találták.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó hír a vegetáriánusoknak, hogy a cink számos növényi forrásból is bevihető, érdemes tehát beépíteni értendünkbe a spenótot, a spárgát, a zöldborsót, illetve a diót.

 

A húst fogyasztók lehetőségei ehhez képest olyan természetes forrásokkal bővülnek, mint a borjúmáj, a szarvashús, illetve az egyes hidegvizi rákfajták húsa.

Vásárlási feltételek|Adatvédelmi szabályzat | Weblapkészítő: Avasweb Kft.