VITAMIN WEBÁRUHÁZ, FLAVIN TERMÉKEK, FLAVIN 7, FLAVIN77 ÉS EGYÉB ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
KERESÉS:  
Figyelmeztetés!
A termékek alkalmazása előtt forduljon szakemberhez!
Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

SZÁLLÍTÁS
- Minden csomagot a GLS futárszolgálat szállít házhoz 2-3 munkanapon belül.
- A GLS futárszolgálat kiszállítási díja 15.000 Ft alatti rendelés esetén bruttó 1.524 Ft, illetve 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes!
kulcs
Email:
Jelszó:
Szűrés
keresés
Kategória
Kosár Kosár

0 db termék
Ár: Ft

Üzleti terv - Útmutató

Kérdése van?

Hívjon 09 - 20.00 óra között az alábbi telefonszámon

06-20-777-2857

 

Vagy, írjon az alábbi címre!

flavinvitamin@gmail.com..

 

 

Myco Crystal termékcsalád - Gyógygomba készítmények

Értesítjük, hogy a Flavin7 termékcsaládok körét, egy új, a MYCO CRYSTAL gyógygomba családdal bővítettük ki.

Süssünk -Süssünk valamit...

Süssünk?

Flavin7 Jubileum ital 1000ml

Flavin7 Jubileum ital 1000ml

Cyto Flavin7 kapszula

Cyto Flavin7 kapszula

Cardio Flavin7 Super Pulse

Cardio Flavin7 Super Pulse

Cardio Flavin77 Super Pulse ital

Cardio Flavin77 Super Pulse ital

Family Flavin77 ital

Family Flavin77 ital

PVG - Pecsétviaszgomba

PVG - Pecsétviaszgomba

Kurkuma kapszula

Kurkuma kapszula

Webáruház készítés - Minibolt

 

D-vitamin

D-vitamin az élet alapfeltétele

A napfény az élet alapfeltétele, nem meglepő, hogy a napfény által termelt D-vitamin az egyik legalapvetőbb, legtöbb szervre ható építőeleme az emberi szervezetnek, arnely hatással van nemcsak a csontok és az idegrendszer fejlődésére, de az immunrendszer működésére is. A magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin hiányos - ez a Szemmelweis Egyetem  l. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatócsoportja által elvégzett első, országos, reprezentatív D-vitamin-szintmérő kutatás legfontosabb megállapítása.

D-vitamin szükséglet

Csirák

A növények magvaiból, a nedvesség és a meleg hatására óriási energíávat tör elő az új élet. A magok nagy mennyiségben tartalmaznak enzimeket, amik szükségesek egy növény felneveléséhez és anrelyek csírázáskor még inkább felszaporodnak! A legkitűnőbb enzimforrásaink a növényi csírak. A csírák vitamin-, ásványi anyag-, nyomelern- és aminosavforrásként is hasznos táplálékot jelentenek.

 

Hiánybetegség

 

Magyarországon az UV-sugárzás szintje az októbertől márciusig terjedő időszakban alacsony, emiatt az alacsony D-vitamin ellátottság (melyet főként a szabadban eltöltött időtartam, az öltözködés, a földrajzi helyzet határoz meg), különösen télen és kora tavasszal gyakori. Aki kevés időt (napi 10-15 perc intenzív napsütés elegendő) tölt a napsütésben szabadban, egész évben hajlamos lehet a D-vitamin hiány kialakulására.

D-vitamin-hiány akkor alakul ki, amikor mind a napfénynek kitettség, mind a táplálékbevitel elégtelen. A D-vitamin-hiány negatív kalciumegyensúlyhoz, csontvesztéshez, a csonttörések fokozott kockázatához vezet. Súlyos esetekben másodlagos hyperparathyreoidismust, hypophosphataemiát, proximalis izomgyengeséget és osteomalaciát eredményez, tovább növeli a csontritkulásban szenvedő egyének csonttöréseinek kockázatát. A kiegészítő D-vitamin bevitel csökkenti ezeket a kockázatokat és azok következményeit.

A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás UV-B spektruma (ezért nem alkalmas a döntően UV-A sugarakat tartalmazó szolárium a D-vitamin pótlására).

Oszteoporózisról abban az esetben beszélünk, ha a gerinc, illetve a csípő csontdenzitási (BMD) értéke a fiatalkori csonttömeg-átlagnál 2,5 standard deviációval (SD) (-2,5 T-score) alacsonyabb, illetve ha a kórtörténetben - a BMD értéktől függetlenül - fragilitás miatti csonttörés szerepel. A növekvő szervezetben kialakuló D-vitaminhiány rachitishez, felnőttekben pedig osteomalaciához (csontlágyuláshoz) vezet.

D-vitaminhiány alakulhat ki nem megfelelő táplálkozás, malabsorptio (pl. krónikus bélbetegség, a máj biliáris cirrozisa, kiterjedt gastrointestinális rezekcio) következtében, vagy ha valaki nem tartózkodik eleget napfényen. Az ismétlődő, vagy tartós D-vitamin és kalcium hiány hátrányosan befolyásolhatja a csontszerkezetet.

12 orvosi szakmai társaság állásfoglalása a korábbi 200 NE helyett (!) 2000 nemzetközi egység bevitelét javasolja táplálékkiegészítő formájában felnőtt embernek a téli hónapokban. Mivel magzati korban a D-vitamin-ellátottság az anya vitaminszintjével arányos, a várandósság alatt különösen fontos a megfelelő pótlása. A vitamin nagy mennyiségben található tengeri halakban, a csukamájolajban, kis mennyiségben pedig a tojásban, májban fordul elő.

 

Az autoimmun betegségek közül az alacsony D-vitamin-szint növeli a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség és a sclerosis multiplex kialakulásának esélyét. A D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát. Vesebetegségek esetén a D-vitamin-hiány kockázata fokozott. Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin-hiány bizonyítottan rizikótényező. A máj- és epeúti betegségek fokozzák a D-vitamin-hiány kockázatát.

D-vitamin

 

D-vitamin 2000NE+BrokkolicsíraD-vitamin 2000NE+Búzacsíra

D-vitamin 2000NE+KelbimbócsíraD-vitamin 2000NE+Lenmagcsíra

D-vitamin 2000NE+LucernacsíraD-vitamin 2000NE+Napraforgócsíra

D-vitamin 2000NE+RetekcsíraD-vitamin 2000NE+Sárgarépacsíra

D-vitamin 2000NE+SpárgacsíraD-vitamin 2000NE+Tökmagcsíra

D-vitamin 2000NE+TönkölybúzacsíraD-vitamin 2000NE+Vöröskáposztacsíra

D-vitamin 2000NE+Zsázsacsíra

 

Vásárlási feltételek|Cégkeresés | Weblapkészítő: Avasweb Kft.