Egy marék dió kell naponta a férfiaknak
2012.08.28. 20:40:13
Egy marék dió kell naponta a férfiaknak
A rendszeres diófogyasztás pozitívan hat a fiatal férfiak termékenységére: javítja a hímivarsejtek minőségét és életképességét, sőt a sejtek mozgékonyságát is növeli.
Világszerte mintegy 70 millió olyan pár él, amelynek valamelyik tagjánál termékenység-csökkenést vagy terméketlenséget diagnosztizáltak, és az esetek 30-50 százalékában a probléma a pár férfi tagjának tulajdonítható. Korábbi vizsgálatok már rámutattak arra, hogy sok esetben a hímivarsejtek minőségének romlását olyan tényezők befolyásolják, mint a modern civilizációs életformával járó környezetszennyezés, a mozgásszegény életmód és az egészségtelen, túl sok cukrot, zsírt és feldolgozott hústerméket tartalmazó, rostszegény táplálkozás.
A Kaliforniai Egyetem szakemberei legújabb kutatásukban azt vizsgálták, hogy a spermiumok érési folyamatában kulcsszerepet játszó többszörösen telítetlen zsírsavak nagyobb mennyiségű fogyasztása befolyásolja-e a fejlett nyugati társadalomban élő férfiak hímivarsejtjeinek minőségét. A többszörösen telítetlen zsírsavak legfőbb forrásai a halak és halolaj-készítmények, a lenmag és az olajos magvak közül a mandula vagy a dió - ezek kiváló természetes omega-3-források is.
A Biology of Reproduction című szakfolyóiratban közzétett kutatásban 117 egészséges fiatal, 21 és 35 év közötti férfi vett részt, akiknek táplálkozását a nyugati társadalmakban elterjedt, magas zsír- és szénhidráttartalmú, továbbá alacsony rost- és vitamintartalmú élelmiszerek fogyasztása jellemezte. A résztvevőket két csoportra osztották: az egyik csoport étrendjéből teljesen kizárták a dióféléket, míg a másik csoport naponta 7,5 dkg (egy marék) diót fogyasztott. A dió mennyiségét azért határozták meg 7,5 dekagrammban, mert korábbi vizsgálatok már igazolták, hogy ez a mennyiség már megváltoztatja a vérben lévő lipidek szintjét, de még nem okoz súlygyarapodást egészséges férfiaknál.
A vizsgálatot megelőzően, majd 12 hét elteltével elemezték a kutatásban résztvevő férfiak hímivarsejtjeinek minőségét az ilyenkor megszokott paraméterek (spermiumok száma, életképessége, mozgékonysága, alakja, stb.) szerint. Az eredményekből kiderült, hogy a 12-hetes diókúrán lévő férfiak szervezetében jelentősen megnőtt az omega-3 és omega-6 zsírsavak szintje, és javult hímivarsejtjeik mozgékonysága, életképessége és alakja is. A kontrollcsoport tagjainál ezzel szemben nem tapasztaltak ilyen jellegű változást.
A kutatás vezetője kiemelte: a mostani vizsgálat arra világított rá, hogy a napi 75 gramm dió fogyasztása az egészséges férfiak hímivarsejtjeire valóban pozitív hatással van, azonban nincsenek arra vonatkozó adatok, hogy a dió hatékonyan bevethető-e termékenységi problémákkal küzdő férfiak esetében is.
Forrás: http://flavin7hydrogen.eu/hircikk/hir139.html
Vissza
FlaVitamin termékcsalád - Vitaminok - Flavonoidok - Ásványi anyagok - Szinergista termékek
Crystal Complex termékcsalád |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Crystal Complex termékcsalád
Bőr - Szem - Immunrendszer - Prosztata - Ízület - Csontok - Memória - Visszér.
Amino termékcsalád
- Amino Arginin: Megakadályozza a szövetek lebomlását és segíti az izmok regenerálódását azzal, hogy fehérje-anyagcserébõl származó melléktermékeket bont le.
- Amino Lizin:- Elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is.
- Amino L-taurin kapszula: Taurin a legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található meg, az anyatejben pedig a második legnagyobb mennyiségben jelenlevő aminósav.
- Amino Glutamin:Az L-glutamin, mely gyakorlatilag minden amino "anyjának" tekinthetõ, joggal lett a legnépszerûbb amino a közelmúltban. Segít fenntartani a sejtek sejtmembránon belüli vízellátását, azaz a sejttérfogatot növeli (cellvolumizáció).
Vita+Active csíra kapszulák |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vita+Active csíra kapszulák
Ezek az apró kis hajtások ugyanis a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, bennük van mindaz az életerő és tápanyag, ami a magból származik, és amelyre a csírából fejlődő növénynek egész életében szüksége van.
A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. A kicsírázott mag rendkívül tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, enzimekben.
Fogyasztása leginkább nyersen ajánlott, önmagában, kenyérre szórva, salátába keverve, joghurtba, kefirbe téve, csírakapszula formában.
|