Vitaminokkal csökkenthető az egyik legrosszabb ráktípus kockázata
2012.08.24. 08:56:29
Vitaminokkal csökkenthető az egyik legrosszabb ráktípus kockázata
C- és E-vitamin, valamint szelén fokozott bevitelével jelentősen csökkenthető a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata.
Világszerte több mint 250 ezer ember hal meg évente hasnyálmirigyrákban, ráadásul ennél a daganattípusnál a legrosszabbak a túlélési esélyek: a betegek alig 3 százaléka éli meg a diagnózist követő ötödik év végét. Kialakulását genetikai tényezők is befolyásolják, de komoly kockázatnövelő a túlsúly, a dohányzás és a 2-es típusú cukorbetegség.
Feltételezések szerint az étrend is szerepet játszhat a hasnyálmirigyrák kialakulásában, ami magyarázatot adhat arra, miért olyan gyakori bizonyos országokban a betegség, míg máshol alig találkozni vele - olvasható a Gut című gasztroenterológiai szakfolyóirat cikkében.
Az életvitel és a környezeti tényezők, valamint a daganatos megbetegedések közötti összefüggéseket kutató, átfogó európai EPIC program vezetői több mint 23 ezer, 40 és 74 év közötti ember adatait dolgozták fel. A vizsgált populációban a kutatás kezdetét követő 10 évben 49 személynél, majd pár év elteltével további 37 főnél diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot. A daganatos betegek táplálkozási és vitaminfogyasztási szokásait a kutatók egy 4000 egészséges emberből álló kontrollcsoporttal vetették össze, hogy felszínre bukkanjanak az esetleges különbségek.
Az eredményekből kiderült, hogy bizonyos vitaminok és nyomelemek fogyasztásával jelentősen csökkenthető a hasnyálmirigyrák kockázata: a legtöbb szelént fogyasztóknál például feleakkora volt a betegség kockázata, mint azoknál, akik e nyomelemből a legkevesebbet vitték be. Ha a szelénbevitel ráadásul nagyobb mennyiségű C- és E-vitamin fogyasztással társult, a kockázat már 67 százalékkal volt alacsonyabb.
A kutatók szerint a jelenség hátterében az állhat, hogy az antioxidánsok hatástalanítani tudják az anyagcsere melléktermékeként létrejövő káros szabadgyököket, így serkentve az immunválaszt. Ha sikerülne más kutatásokkal is alátámasztani az ok-okozati összefüggést, úgy a hasnyálmirigyrákos esetek legalább 8 százaléka megelőzhető lenne, és az étrend kismértékű megváltoztatása révén jelentősen csökkenthetővé válna a hasnyálmirigyrákos esetek száma.
Forrás: http://flavin7hydrogen.eu/hircikk/hir138.html
FlaVitamin termékcsalád - Vitaminok - Flavonoidok - Ásványi anyagok - Szinergista termékek
Crystal Complex termékcsalád |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Crystal Complex termékcsalád
Bőr - Szem - Immunrendszer - Prosztata - Ízület - Csontok - Memória - Visszér.
Amino termékcsalád
- Amino Arginin: Megakadályozza a szövetek lebomlását és segíti az izmok regenerálódását azzal, hogy fehérje-anyagcserébõl származó melléktermékeket bont le.
- Amino Lizin:- Elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is.
- Amino L-taurin kapszula: Taurin a legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található meg, az anyatejben pedig a második legnagyobb mennyiségben jelenlevő aminósav.
- Amino Glutamin:Az L-glutamin, mely gyakorlatilag minden amino "anyjának" tekinthetõ, joggal lett a legnépszerûbb amino a közelmúltban. Segít fenntartani a sejtek sejtmembránon belüli vízellátását, azaz a sejttérfogatot növeli (cellvolumizáció).
Vita+Active csíra kapszulák |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vita+Active csíra kapszulák
Ezek az apró kis hajtások ugyanis a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, bennük van mindaz az életerő és tápanyag, ami a magból származik, és amelyre a csírából fejlődő növénynek egész életében szüksége van.
A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. A kicsírázott mag rendkívül tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, enzimekben.
Fogyasztása leginkább nyersen ajánlott, önmagában, kenyérre szórva, salátába keverve, joghurtba, kefirbe téve, csírakapszula formában.
|