Tudnivalók a Flavin7 Flavonoidokról
A flavin 7 termékek olyan étrend kiegészítők, amelyek nem gyógyszerek, és előállításukhoz kizárólag a természetben megtalálható összetevőket használnak fel. A webáruházban megtalálható termékek hatásairól bővebb információkat talál az egyes termékekhez tartozó leírásokban. A flavin7, mint ahogy neve is jelzi, a flavinoidokra épül, amelyek növények anyagcseréjének termékei. Elsősorban a magban, a héjban és a gyümölcsök kocsonyájában találhatóak meg. A kritikus betegségek egy jelentős részének (részletesebben az egyes termékeknél) megelőzésére való alkalmasságát az utóbbi időkben tudományosan bizonyították.
Antioxidánsok:
Az élő sejtek energia termelő szervecskéiben, a mitokondriumokban az energiafelszabadító folyamat során természetes módon keletkeznek peroxid és szuperoxid gyökök (szabadgyökök). Ezeket a sejteket a saját antioxidánsaik hatástalanítják. Bizonyos helyzetekben (például stressz, betegség stb..) a szabadgyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni, valamint az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása, és mennyisége is csökken. Az antioxidánsok pótlása ilyenkor külső forrásból történhet.Az élelmiszerek változó, általában nem kielégítő mennyiségben tartalmaznak természetes antioxidánsokat. A friss, és lehetőleg természetes körülmények között termett zöldségekkel, gyümölcsökkel, minimálisan feldolgozott növényii táplálékokban gazdag étrenddel biztosítani lehet a kívülről szervezetünkbe került antioxidánsok mennyiségét.
Az antioxidánsok szabadgyökmegkötő képessége kimagasló.
Az antioxidánsok közé soroljuk a flavonoidokat, vitaminokat, némely ásványi anyagokat, nyomelemeket és az enzimek egy csoportját.
Elsődleges kémiai jelentésén túl tágabb értelemben oxidáció alatt az energiatermelő anyagcsere folyamatokat is érthetjük, amelyek a szervezet lebontó folyamatait foglalják magukba. Ezen folyamatok során szabad gyökök keletkeznek, melyek kémiai szerkezetére jellemző, hogy egy-egy részük párosítatlan elektront tartalmaz.
Flavonoidok / Polifenolok:
A növényi flavonoidok antioxidáns hatású természetes vegyületek, melyek megvédik a sejteket az oxidáció miatti károsodástól.
Alapvetően a növények immunanyagaiként termelődnek, de az emberi test számára is hatékony védelmet nyújtanak.
Megtalálhatóak gyümölcsökben, zöldségfélékben és egyes teákban.
Mivel képesek megvédeni az emberi szervezetet a szív- és érrendszeri betegségekkel valamint egyes ráktípusokkal szemben, kutatási szempontból különösen jelentős molekulacsoportot alkotnak.
Nagy mennyiségben tartalmaznak flavonoidokat:
- feketeszőlő
- feketeszeder
- feketeribizli
- feketecseresznye
- bodza
- szílva
- kökény
- dió
- paradicsom
A flavonoidok növényi sejtekből érkező segítőink!
FlaVitamin termékcsalád - Vitaminok - Flavonoidok - Ásványi anyagok - Szinergista termékek
Crystal Complex termékcsalád |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Crystal Complex termékcsalád
Bőr - Szem - Immunrendszer - Prosztata - Ízület - Csontok - Memória - Visszér.
Amino termékcsalád
- Amino Arginin: Megakadályozza a szövetek lebomlását és segíti az izmok regenerálódását azzal, hogy fehérje-anyagcserébõl származó melléktermékeket bont le.
- Amino Lizin:- Elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is.
- Amino L-taurin kapszula: Taurin a legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található meg, az anyatejben pedig a második legnagyobb mennyiségben jelenlevő aminósav.
- Amino Glutamin:Az L-glutamin, mely gyakorlatilag minden amino "anyjának" tekinthetõ, joggal lett a legnépszerûbb amino a közelmúltban. Segít fenntartani a sejtek sejtmembránon belüli vízellátását, azaz a sejttérfogatot növeli (cellvolumizáció).
Vita+Active csíra kapszulák |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vita+Active csíra kapszulák
Ezek az apró kis hajtások ugyanis a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, bennük van mindaz az életerő és tápanyag, ami a magból származik, és amelyre a csírából fejlődő növénynek egész életében szüksége van.
A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. A kicsírázott mag rendkívül tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, enzimekben.
Fogyasztása leginkább nyersen ajánlott, önmagában, kenyérre szórva, salátába keverve, joghurtba, kefirbe téve, csírakapszula formában.
|