Csíráztassunk magvakat a téli vitaminsalátánkhoz!
2014.01.14. 13:17:37
És még pár nedves papírzsebkendő is elegendő ahhoz, hogy finom kiegészítőt nyerjünk a salátákhoz, húsokhoz! Nem hiszi? próbálja ki velünk!
Bármilyen edényben könnyen kifejlődnek, ha naponta öntözzük őket. Elkötelezett egészségpártolók 1-1,5 centiméteres termőföld, de még néhány réteg papírtörölköző segítségével is könnyen létrehozhatnak egy konyhai kiskertet, ahol gyorsan, három-nyolc napon belül learathatják a termést.
Csíra
A csíráztatás minimális helyet igényel, például, 1 csésze lencse (vagy mungóbab) egy kb. 1 literes edényt (befőttesüveget) foglal el csírástul, és négy napon belül már arathatjuk is.
Ha kb. 1 kg napraforgómagot (madáreledelt) csíráztatunk, ez a mennyiség egy átlagos méretű tepsit (45 x 60 cm) tölt meg, és nagyjából 2 kg ízletes saláta elkészítéséhez megfelelő zöld növényt kapunk, melynek íze a vízitormához hasonló. Egy szobában nevelt zöldség is minden szükséges tápanyaggal ellátja a városlakókat a téli hónapokban.
A csírák és palánták a legtáplálóbb, élő, nyers, organikus ételek, melyhez hozzájuthatunk. Akár egy uzsonnatálcán is kifejlődnek. Nem csökken a tápértékük a learatás és a tálalás között eltelt időben sem. Ez nagyon lényeges, mert például a narancsszállítmány ötnapos késlekedése 50%-os C-vitamin-veszteséget eredményez. Bár a nyers étel a legjobb, aki nem áll még készen arra, hogy teljes mértékben élő ételekből álló étrenden éljen, nyers csírával kiegészítheti a főtt ételeket tálalás előtt. Még ez az apró gesztus is egészségünk javulásával jutalmaz majd bennünket.
Csíráztatni nagyon egyszerű:
Tegyünk lapos tálba vegyesen búza, árpa, lencse, mustár, kerti zsázsa magokat és nedvesítsük meg őket. Állítsuk a csíráztató edényt meleg helyre és gondoskodjunk arról, hogy a magok mindig, folyamatosan nedvességhez jussanak. Néhány nap múlva megkezdődik a csíraképződés. A csírákat salátalével leöntve fogyaszthatjuk. Velük jelentős mennyiségű A-, B-és E vitamin, valamint emészthető rostok kerülnek a szervezetünkbe.
Forrás:http://flavin7hydrogen.eu/hircikk/hir248.html
FlaVitamin termékcsalád - Vitaminok - Flavonoidok - Ásványi anyagok - Szinergista termékek
Crystal Complex termékcsalád |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Crystal Complex termékcsalád
Bőr - Szem - Immunrendszer - Prosztata - Ízület - Csontok - Memória - Visszér.
Amino termékcsalád
- Amino Arginin: Megakadályozza a szövetek lebomlását és segíti az izmok regenerálódását azzal, hogy fehérje-anyagcserébõl származó melléktermékeket bont le.
- Amino Lizin:- Elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is.
- Amino L-taurin kapszula: Taurin a legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található meg, az anyatejben pedig a második legnagyobb mennyiségben jelenlevő aminósav.
- Amino Glutamin:Az L-glutamin, mely gyakorlatilag minden amino "anyjának" tekinthetõ, joggal lett a legnépszerûbb amino a közelmúltban. Segít fenntartani a sejtek sejtmembránon belüli vízellátását, azaz a sejttérfogatot növeli (cellvolumizáció).
Vita+Active csíra kapszulák |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vita+Active csíra kapszulák
Ezek az apró kis hajtások ugyanis a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, bennük van mindaz az életerő és tápanyag, ami a magból származik, és amelyre a csírából fejlődő növénynek egész életében szüksége van.
A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. A kicsírázott mag rendkívül tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, enzimekben.
Fogyasztása leginkább nyersen ajánlott, önmagában, kenyérre szórva, salátába keverve, joghurtba, kefirbe téve, csírakapszula formában.
|