VITAMIN WEBÁRUHÁZ, FLAVIN TERMÉKEK, FLAVIN 7, FLAVIN77 ÉS EGYÉB ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
KERESÉS:  
Figyelmeztetés!
A termékek alkalmazása előtt forduljon szakemberhez!
Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!
Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

SZÁLLÍTÁS
- Minden csomagot a GLS futárszolgálat szállít házhoz 2-3 munkanapon belül.
- A GLS futárszolgálat kiszállítási díja 15.000 Ft alatti rendelés esetén bruttó 1.524 Ft, illetve 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes!
kulcs
Email:
Jelszó:
Szűrés
keresés
Kategória
Kosár Kosár

0 db termék
Ár: Ft

Üzleti terv - Útmutató

Kérdése van?

Hívjon 09 - 20.00 óra között az alábbi telefonszámon

06-20-777-2857

 

Vagy, írjon az alábbi címre!

flavinvitamin@gmail.com..

 

 

Myco Crystal termékcsalád - Gyógygomba készítmények

Értesítjük, hogy a Flavin7 termékcsaládok körét, egy új, a MYCO CRYSTAL gyógygomba családdal bővítettük ki.

Süssünk -Süssünk valamit...

Süssünk?


Magnézium L-treonat

Flavin7 Jubileum ital 1000ml

Flavin7 Jubileum ital 1000ml

Nap Kristály Flavin7 ital 500ml

Nap Kristály Flavin7 ital 500ml

Cyto Flavin7 kapszula

Cyto Flavin7 kapszula

Cardio Flavin7 Super Pulse

Cardio Flavin7 Super Pulse

Cardio Flavin77 Super Pulse ital

Cardio Flavin77 Super Pulse ital

Family Flavin77 ital

Family Flavin77 ital

PVG - Pecsétviaszgomba

PVG - Pecsétviaszgomba

Kurkuma kapszula

Kurkuma kapszula

Webáruház készítés - Minibolt

 Játékgépekkel Online

Szelénhiány? Egy lehetséges megoldás!

2012.10.29. 15:17:46

 

A szelén a talajban és kőzetekben található, felhalmozódik a növényekben, és ezúton kerül be a táplálékláncba. A szelén a legtöbb élelmiszerben jelen van, nagyon jó forrásai a diófélék (különösen a brazil diók), a halak és tenger gyümölcsei, a belsőségek (vese, máj) és a húsok. A gabonafélék, zöldségek, és más növényi eredetű élelmiszerek is tartalmaznak szelént, de a mennyisége a termőtalaj minőségétől függ.

 

Az emberi testbe számos szelenoproteinnek nevezett anyag vesz részt az immunrendszer erősítésében. Ezek az anyagok segítik a szervezetünket a szabad gyökök és rákos megbetegedések leküzdésében. Megfelelő mennyiségben bevitt szelén hiányában azonban ezek a funkciók lassabban, rosszabbul működnek, így immunrendszerünk folyamatos támadásoknak lesz kitéve. A hazai szelénbevitel a statisztikák szerint csupán fele a javasoltnak, így erősen javallott a folyamatos pótlása. Ez történhet táplálék-kiegészítőkkel, de egy jól megválasztott étrenddel sokkal jobb hatást tudunk elérni. Nagyon fontosak az olyan élelmiszerek, amelyek a szervezet szelénhiányát pótolni képesek: például a Szeleno-kenyér, vagy a szelénezett margarin. Az elsődleges vizsgálatok szerint a gomba is alkalmas lehet a szervezet szelénszükségletének pótlására, amennyiben azt termőtestében képes dúsítani. Így ennek a hiánybetegségnek a leküzdésében segíthet a szelénnel dúsított gomba, ami magyar fejlesztésű funkcionális élelmiszerként kerül hamarosan a polcokra.

 

Az Áporkai székhelyű, magyar tulajdonú Bio-Fungi Kft. termékfejlesztési csoportja egy új gomba termékcsalád termesztéstechnológiájának kidolgozásán fáradozik. A kutatás során a termesztési technológia különböző pontjainál szervetlen és szerves szelén vegyületeket juttatnak be, annak érdekében, hogy a csiperkegomba a növekedése során azt fel tudja venni és be tudja építeni a termőtestekbe. Azt vizsgálják, hogy a termesztett csiperkegomba táptalajába adagolt szelén hogyan jut a gombába, és milyen mértékben lehetne növelni e gomba fogyasztásával szervezetünk szelénellátottságát.

 

Szelén dúsítás csiperkegombában, eredmények

Az eddigi kísérletek során azt tapasztalták, hogy a szelénsóval történt alapanyag kezelések nagymértékben befolyásolják a gomba szeléntartalmát. Az élesztős szelénoldattal nagyobb szeléndúsulást (majdnem másfélszerest) értek el, mint a vizes oldat esetében. A ?kontroll gomba? ? azaz a szelén-sóval nem kezelt táptalajon termett gomba ? szelén-tartalma szárazanyagra számítva 1 mg/kg. Ez friss gombára nézve 0,1 mg/kg értéket jelent, hiszen a nyersgomba átlagosan 90 százalék vizet tartalmaz, azaz 1 kg friss gombában 100 ?g szelén van. Így egy étkezési adag, 20 dkg nyers gomba elfogyasztásával 20 ?g szelén kerül szervezetünkbe. Célszerű lenne ennek a tízszeresét is ugyanennyi gombával a szervezetünkbe juttatni, mivel az már javíthatja szervezetünk szelénellátottságát és ez még a mérgező mennyiség alatt van. A cél, hogy ezt a maximálisan elérhető mennyiséget elérjék. 20 dkg csiperkéből készült étel elfogyasztásával 200 ?g szelén bevitele lehetséges, ami a napi szükséglet felső határának csak az alsó értékét jelenti. Így tehát nem érheti el a toxikus tartományt, még akkor sem, ha más élelmiszerrel még jut szelén a szervezetünkbe, viszont elegendő ahhoz, hogy a szervezetünk számára megfelelő mértékben biztosítsuk ezt a nélkülözhetetlen mikroelemet.

Forrás: http://www.biofungi.hu/hirek/szelenhiany-egy-lehetseges-megoldas/

 

FlaVitamin Szelén 100db kapszula

FlaVitamin termékcsalád
Flavitamin Carnosic A 100 db Flavitamin Cink 100db Flavitamin Citrus F 100 db Flavitamin Myricetin 100db
Flavitamin Sylimarin 100db Flavitamin Szelén 100db Flavitamin Jód 100db Flavitamin Apigenin kapszula 100db
Flavitamin E 100db Flavitamin Réz 100db Flavitamin All in kapszula 2x60db kapszula Flavitamin Hesperidin 100db
FlaVitamin termékcsalád - Vitaminok - Flavonoidok - Ásványi anyagok - Szinergista termékek
Crystal Complex termékcsalád
Crystal Complex Dermato kapszula 100db Crystal Complex Ostemo kapszula (100db) Crystal Complex Rheumato kapszula (100db) Crystal Complex Immuno kapszula 100 db
Crystal Complex Prostao kapszula 100 db Crystal Complex Memorio kapszula 100db Crystal Complex Visio kapszula 100db Crystal Complex Venomin kapszula 100db
Crystal Complex Venomin 100db kapszula

Crystal Complex termékcsalád

Bőr - Szem - Immunrendszer - Prosztata - Ízület - Csontok - Memória - Visszér.

Amino termékcsalád
Amino Lizin kapszula 100db Amino Lizin kapszula 250db Amino Arginin kapszula 100db Amino Arginin kapszula 250db
Amino Glutamin kapszula 100db Amino Glutamin kapszula 250db Amino L-Taurin kapszula 100db Amino L-Taurin kapszula 250db

Amino termékcsalád

- Amino Arginin:
Megakadályozza a szövetek lebomlását és segíti az izmok regenerálódását azzal, hogy fehérje-anyagcserébõl származó melléktermékeket bont le.
- Amino Lizin:
- Elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is.
- Amino L-taurin kapszula:
Taurin a legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található meg, az anyatejben pedig a második legnagyobb mennyiségben jelenlevő aminósav.
- Amino Glutamin:
Az L-glutamin, mely gyakorlatilag minden amino "anyjának" tekinthetõ, joggal lett a legnépszerûbb amino a közelmúltban. Segít fenntartani a sejtek sejtmembránon belüli vízellátását, azaz a sejttérfogatot növeli (cellvolumizáció).
Vita+Active csíra kapszulák
Vita+Active Búzacsíra kapszula 100db Vita+Active Búzacsíra kapszula 250db Vita+Active Retekcsíra kapszula 100db Vita+Active Retekcsíra kapszula 250db
Vita+Active Lucernacsíra kapszula 100db Vita+Active Lucernacsíra kapszula 250db Vita+Active Brokkolicsíra kapszula 100db Vita+Active Brokkolicsíra kapszula 250db
Vita+Active Tönkölybúzacsíra kapszula 100db Vita+Active Tönkölybúzacsíra kapszula 250db Vita+Active Napraforgócsíra kapszula 100db Vita+Active Napraforgócsíra kapszula 250db
Vita+Active Lenmagcsíra kapszula 100db Vita+Active Lenmagcsíra kapszula 250db Vita+Active Tökmagcsíra kapszula 100db Vita+Active Tökmagcsíra kapszula 250db
Vita+Active Zsázsacsíra kapszula 100db Vita+Active Zsázsacsíra kapszula 250db Vita+Active Sárgarépacsíra kapszula 100db Vita+Active Sárgarépacsíra kapszula 250db
Vita+Active Spárgacsíra kapszula 100db Vita+Active Spárgacsíra kapszula 250db Vita+Active Kelbimbócsíra kapszula 100db Vita+Active Kelbimbócsíra kapszula 250db
Vita+Active Vöröskáposztacsíra kapszula 100db Vita+Active Vöröskáposztacsíra kapszula 250db


Vita+Active csíra kapszulák
Ezek az apró kis hajtások ugyanis a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, bennük van mindaz az életerő és tápanyag, ami a magból származik, és amelyre a csírából fejlődő növénynek egész életében szüksége van.

A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. A kicsírázott mag rendkívül tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, enzimekben.

Fogyasztása leginkább nyersen ajánlott, önmagában, kenyérre szórva, salátába keverve, joghurtba, kefirbe téve, csírakapszula formában.
Vita+Active Vöröskáposztacsíra kapszula 250db
Vásárlási feltételek|Cégkeresés | Weblapkészítő: Avasweb Kft.